• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини ДО ВСИЧКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ОТ ПНЗ-БАН Серия от обучения насочена към всички заинтересовани лица и организации, в рамките на Българска академия на науките

  ДО ВСИЧКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ОТ ПНЗ-БАН Серия от обучения насочена към всички заинтересовани лица и организации, в рамките на Българска академия на науките

  Е-поща Печат

  УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

  Единният център за иновации има удоволствието да Ви покани на обучение на тема „Комерсиализация и технологичен трансфер на резултатите от приложните научни изследвания, участие в делови срещи. Създаване на spin-off компания между ПНЗ и научен екип“, третото от поредицата обучения, които екипът ни ще реализира, като част от дейностите в изпълнение на проект „Повишаване на иновационния капацитет на Българската академия на науките (БАН) в сферата на зелените и цифровите технологии“ към Националния план за възстановяване и устойчивост, Договор за финансиране № ПВУ-1/14.07.2023 г. (BG-RRP-2.008-0001-C01) „Надграждане на Единния център за иновации на БАН“.

  Обучението ще се проведе на 27.03.2024 г. (сряда), от 10.30 часа, в залата на Единен център за иновации на БАН - ул. „Акад. Г. Бончев“ бл. 26 Б.

  Комерсиализацията и трансферът на технологии от изследователската и развойна дейност са от съществено значение за икономически и научен растеж, ускоряване на иновационния капацитет на БАН и развитие на предприемаческия дух.

  Целта на настоящото обучение е да се покажат стъпките към превръщането на научните технологии на институтите на БАН, в ключов фактор за привличането на инвестиции и партньорства с индустрията и бизнеса. Ще бъдат предоставени и практически насоки за създаване на spin-off компания между ПНЗ и научен екип от същата организация. Тези процеси не само ще подкрепят научната общност, но и ще допринесат за общото благосъстояние и иновационния потенциал на БАН и страната.

  За участие е необходимо да бъде направена регистрация на адреса по-долу, за по-лесна комуникация с участниците и изпращане на материали:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScq4N8EP_4LeRoVvw5efo_JcQvV3-Zdy3ia0rNg3ZF8oTVfqg/viewform?usp=sf_link

  Препоръчително е поне един представител на организация да премине през целия курс на обученията, за да се формира основна база от познания и умения.

  С уважение,
  Екип на ЕЦИ-БАН

   

  Българска академия на науките

  Банер

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер

  ПРОИНО

  Банер