• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини ИЕЕС-БАН с покана за откриване на ЦК ХИТМОБИЛ и заключителна пресконференция

  ИЕЕС-БАН с покана за откриване на ЦК ХИТМОБИЛ и заключителна пресконференция

  Е-поща Печат

  Екипът по проект Център за компетентност „ХИТМОБИЛ - Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия“, АДБФП № BG05M20P001-1.002-0014, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР), има удоволствието да отправи покана за участие в ОТКРИВАНЕ НА ЦЕНТЪР ЗА КОМПЕТЕНТНОСТ „ХИТМОБИЛ“ и ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, на 21 декември 2023 г., (четвъртък) от 10:00 ч., в Конферентната зала на Институт по електрохимия и енергийни системи „Акад. Евгени Будевски“ – БАН, ет. 3, ул. “Акад. Георги Бончев“, бл. 10, 1113 София.

  Поканени са всички, проявяващи интерес да научат с какви постижения приключва първата фаза от изграждането на уникална за страната и региона инфраструктура за научно-приложни и демонстрационни проекти в областта на зелената енергия.

  Програмата на събитието включва преглед на реализираните дейности и постигнатите резултати в инфраструктурното изграждане на шестте лаборатории по модули „Индустриални изследвания“ и „Експериментално развитие“ на ЦК „ХИТМОБИЛ“, осигуряващи съвременна база, апаратура и оборудване за изследователска дейност на високо ниво, както и среда за обучения и демонстрации.

  Първата в страната мобилна зарядна станция за водород, с която България поставя началото на присъединяването си в европейската мрежа за водороден транспорт ще бъде специален акцент от представянето на напредъка в изграждането на Полева лаборатория: „Интегрирани енергийни системи“, която ще позволява изследвания в прединдустриален мащаб върху производството на енергия от ВЕИ съхранението ѝ в различни батерийни системи и под формата на зелен водород, отдаването ѝ за зарядни станции за електрически превозни средства на батерии и водород.

  Ще бъде представено и постигнатото по модул „Управление на знанието и технологичен трансфер“ за осъществяване разпространението на знания, които са резултат от научно-изследователската дейност в изпълнение на задачите от работните пакети на проекта, както и защитата на интелектуалната собственост и формите на сътрудничество с бизнеса по научно-приложни разработки.

  Подробната програма на събитието е публикувана на сайта на проекта https://hitmobil.iees.bas.bg/bg

  Молим желаещите да присъстват на пресконференцията да заявят предварително участието си на Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

   

  Българска академия на науките

  Банер

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер

  ПРОИНО

  Банер