• raptorrent.com
 •  
  Home News 21 компании финалисти се борят за наградите в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“, част от Деветнадесетия Национален иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“

  21 компании финалисти се борят за наградите в Конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“, част от Деветнадесетия Национален иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“

  E-mail Print
  There are no translations available.

  На 19 декември, вторник, в столичния хотел София Балкан Палас, ще станат ясни победителите в 19-то издание на конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Българският еврокомисар Илиана Иванова - комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, и министър-председателят акад. Николай Денков ще връчат отличията в 8-те категории. Те са специални гости на Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“ на 19 декември, част от който е награждаването. За присъствие на събитието се изисква предварителна регистрация до 15 декември включително.

  Тазгодишното издание на форума събира представители на правителството, на бизнеса, и на научните среди на най-високо ниво. Министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, Васил Терзиев, кмет на София, Миглена Николова, изпълнителен директор на „Ники Ротор Авиейшън“ – победител в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“, и доц. д-р Тодор Ялъмов, зам. - декан на Стопански факултет на Софийски университет, ще представят своята гледна точка по развитието на иновационната среда в България и по годишния доклад Иновации.бг 2023 на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Той е с акцент развитието на българската отбранителна индустрия.

  В конкурса „Иновативно предприятие на годината“ кандидатите се оценяват от независимо жури от експерти от държавни институции, браншови организации, от научните среди, предприемачи, в категории според въздействието на иновацията. Наградата се присъжда за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект. Отличените и номинираните фирми получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“. За първа година финалисти и победители в конкурса ще получат и специални награди, предоставени от партньорите на конкурса.

  Националният иновационен форум се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България, Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с Единния център за иновации на БАН, София Тех Парк, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската предприемаческа асоциация, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, АИБЕСТ - Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, Българска асоциация за управление на хората.

  Медийни партньори: БНР – Радио София, сп. Икономика, 3-e news.bg, economy.bg, profit.bg, ESGnews.bg, Инженеринг ревю, Industryinfo.bg, Kaldata.bg, списание „Българска наука“, Economy.bg, TLL Media, Lider.bg, CEO Forum, Internet Media Group, Profit.bg.

  Програма на събитието: тук

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Banner

  Researchers' Night

  Banner

  ПРОИНО

  Banner