• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини Покана за четвърто издание на форум „Наука за бизнес“ с нетуъркинг, 11 юни 2024 г., зала „Витоша“, Интер Експо Център в гр. София

  Покана за четвърто издание на форум „Наука за бизнес“ с нетуъркинг, 11 юни 2024 г., зала „Витоша“, Интер Експо Център в гр. София

  Е-поща Печат

  Banner

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  Единният център за иновации на БАН има удоволствието да Ви покани на четвъртото издание на форум „Наука за бизнес“ с нетуъркинг, което ще се проведе на 11 юни 2024 г., от 12.00 часа, в зала „Витоша“, Интер Експо Център, гр. София.

  В резултат на съвместните усилия за ускоряване на взаимодействието между българската наука и бизнес средите, както и вече изграденото добро сътрудничество между Българската академия на науките (БАН) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), двете институции си поставят задачата за четвърта поредна година да срещнат българските предприемачи с постиженията на научните среди.

  В рамките на проявата ще бъдат представени добри практики и примери за партньорство между БАН и бизнеса в разработване на съвместни проекти. Науката, в лицето на Академията и нейните научноизследователски институти, ще представи на бизнеса работещи научни открития и продукти, създадени в нейните институти и лаборатории и как тези продукти или решения са се наложили на пазара и в практиката. Събитието ще насочи общественото внимание върху значимостта на научните изследвания и ролята им за повишаване на производителността и конкурентоспособността на българската икономика. Изследователите от БАН ще запознаят предприемачите с научно-приложни технологии, разработки и проекти, по които се работи в момента и за които има нужда от партньорство с бизнеса или други научни институции.

  Паралелно, в сградата ще има на разположение експо зона с индивидуални щандове с продукти и прототипи на последните разработки на БАН. Събитието ще завърши в неформална обстановка и с възможност за двустранни срещи.

  Допълнителна информация може да бъде получена от д-р Даниела Леви на тел. 02 971 47 23.

  Събитието се организира с подкрепата на ресорните министерства – Министерство на иновациите и растежа (МИР), Министерство на образованието и науката (МОН), както и Enterprise Europe Network към Единния център за иновации на БАН.

  При проявен интерес за участие следва в срок до 07 юни 2024 г. (вкл.) да бъде направена регистрация на адрес www.b2bconnect.bg

  Проект на програма на събитието: тук

  Финалната програма на събитието ще бъде изпратена допълнително на регистрираните участници.

  Участието в събитието е безплатно.

   

  Българска академия на науките

  Банер

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер

  ПРОИНО

  Банер