• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини Покана за дигитални събития от кампанията „Британската наука за КОВИД-19“ на Британското посолство, Британския съвет и Британската мрежа за наука и иновации

  Покана за дигитални събития от кампанията „Британската наука за КОВИД-19“ на Британското посолство, Британския съвет и Британската мрежа за наука и иновации

  Е-поща Печат

  Британското посолство, Британски съвет и Британската мрежа за наука и иновации имат удоволствието да ви поканят на дигиталните събития от Кампанията Британската наука за КОВИД-19. Три интерактивни презентации, представени от изтъкнати професори от Лондонското училище по Хигиена и тропически болести на 14, 20 и 29 юли ще задълбочат знанията ви за КОВИД-19. Модератор на събитията ще бъде д-р Савина Стоицова, епидемиолог в Национален център по Заразни и паразитни болести, работеща на терен по КОВИД-19 в България.

  14 юли от 19 часа - проф. Дейвид Хеймън, епидемиолог по заразни болести и експерт по обществено здраве ще говори за това какво знаят учените за SARS-CoV-2, вирусът който причинява КОВИД-19 и научените уроци как най-добре да бъде контролиран.
  https://www.facebook.com/events/704512176760141/

  20 юли от 19 часа - Беате Кампман, професор по ваксинология и педиатрична туберкулоза ще разкаже за необходимостта от разработването на ваксина за КОВИД-19 и етапите, през които тя преминава преди да достигне до пазара.

  29 юли от 19 часа - ще научим повече за научните изследвания за борба с корона вируса, които се извършват в момента във Великобритания, в разговор на научния журналист Роджър Хайфийлд с проф. Джими Уитуорт, световно признат специалист по инфекциозни болести, епидемиология и обществено здраве.

  Гледайте излъчванията на живо във фейсбук страниците на Британското посолство и Британски съвет на 14, 20 и 29 юли и задавайте вашите въпроси в секцията за коментари. Събитията ще бъдат на английски език, без превод на български.

   

  Българска академия на науките

  Банер

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер

  ПРОИНО

  Банер