• raptorrent.com
 •  
  Home News Национален конкурс "Иновативно предприятие на годината 2022"

  Национален конкурс "Иновативно предприятие на годината 2022"

  E-mail Print
  There are no translations available.

  Кандидатствайте в Конкурс “Иновативно предприятие на годината 2022” до 12 октомври, сряда, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg.

  В конкурса могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 7 категории – пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартирало предприятие и др.

  Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите.

  Финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’Excellence in Innovation’ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации”. Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември.

  Над 130 предприятия – новостартиращи, развиващи се и утвърдени пазарни лидери са били финалисти в конкурса, сред които Къпфи ООДОренда Груп ООДА Дейта Про ООДОндо Солюшънс ООД и др.

  Кристин Пейчева, проектен мениджър на СМИК Ингридиънтс, победител в категорията „Качество на живот“ в конкурса през 2021 г., казва: „ Смело твърдя, че срещнахме страхотни хора, които ми помогнаха през цялото време на кандидатстването. Всички мои въпроси и тревоги бяха любезно отговорени и процесът на самото кандидатстване премина изключително спокойно и за щастие успешно! Ползите да си носител на подобна награда също не се за подценяване – те допълват перфектно профила на дадено предприятие, а това е едно от най-важните неща, както за инвеститори, така и за програми за финансиране и клиенти. Оценката от този конкурс определено помага за по-нататъшното развитие на компанията“.

  „Една от причините Атлас Агро Сайънс ООД да се радва на толкова многобройни нови бизнес партньорства е именно участието на компанията в този конкурс през 2021 г. Последвалото отличие (в категория „Зелена иновация“ – б.а) допринесе за доброто позициониране на компанията в екосистемата на иновационното развитие и неговите катализатори в България. По този начин ние не само получихме възможността да повишим своята разпознаваемост, но и да достигнем до нови аудитории със своето наистина значимо за планетата и човечеството послание“, споделя Александра Велкова, изпълнителен директор.

  Ния Йотова, директор „Бизнес развитие“ на ЗенХолд, допълва: „След спечелването на награда в категорията „Иновации в креативните индустрии“ през 2021 г. и на марката „Високи постижения в иновациите“, станахме победители и в други конкурси. Горещо препоръчваме участие в него не само поради причините, описани по-горе, а и поради факта, че вероятно през 2022 г. награждаването ще се проведе не онлайн, а и физически. Това предоставя още една отлична възможност за нетуъркинг, установяване на нови бизнес контакти и повишаване на видимостта“.

  „Иновативно предприятие на годината 2022“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и на София Тех Парк, със съдействието на БАУХ – Българска асоциация за управление на хора, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологииBESCO – Българската стартъп асоциация и PARA – Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие.

   

  Медийни партньори на Конкурса: предаването „Иновативно“ на БНТ, Българско национално радио – Радио СофияDаrik.bg, DigitalkKaldata.bgсписание “Икономика”списание „Българска наука“IndustryInfo.bg3e-news.netProfiLand.net, Economy.bgESGnews.bgInternet media group и Digital4Bulgaria.

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Banner

  Researchers' Night

  Banner

  ПРОИНО

  Banner