• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини
  Новини


  ПОКАНА ЗА ЗАЯВЯВАНЕ НА ИНТЕРЕС ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА НЕЗАВИСИМИ ЕКСПЕРТИ

  Е-поща Печат

  Уважаеми дами и господа,

  Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, в качеството си на администратор на Националния иновационен фонд и във връзка с предстоящото обявяване на 13-та конкурсна сесия, отправя Покана за заявяване на интерес за участие в процедура за избор на независими експерти, които да извършват техническа оценка на постъпилите проектни предложения.

  За повече информация: ТУК

   

  ПОКАНА за КРЪГЛА МАСА

  Е-поща Печат

  „Енергия и технологии – настояще, иновационно бъдеще и възможности за реализации“

  14.06.2022 г., 10.00 часа,

  ЕЦИ-БАН, гр. София 1113, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 26Б

  Кръглата маса се организира от Единния център за иновации на БАН (ЕЦИ-БАН), за да бъдат обсъдени актуални теми свързани с диверсифициране на енергийни източници, модели за управление на енергийни потоци и иновативни технологии за производство/съхранение на енергия.

  Събитието се организира с подкрепата на Европейска нощ на учените (K-TRIO - 101061564) и Enterprise Europe Network- България (InnoForward - 101052626) към Единния център за иновации на БАН.

  За повече информация: тук

  За участие в събитието е необходимо да бъде направена регистрация на адрес https://docs.google.com/forms/d/1S2SXSRSESmtvzQng4fQaAoZU3HgZQI533zkvHta9XCU/edit?usp=sharing

  Участието е безплатно.

  С уважение,
  Екип на ЕЦИ-БАН

   

  Конференция “Digital4Sofia 2022 – Иновации в онлайн търговията и разплащания” и StartUp World Cup Bulgaria 2022

  Е-поща Печат

  Digital4

  EEN – България има удоволствието да ВИ ПОКАНИ да участвате в конференцията, която е следващото издание на Digital4 за годината след събитията в Русе и Бургас и ще се състои на 13 юни 2022 г. в Интер Експо Център, София. Digital4Sofia 2022, сред чиито партньори е и община София, е една от най-мащабните е-комерс инициативи в България и ще представи новости и иновации в един от най-бързо развиващите се сектори в световен мащаб – онлайн търговията. В събитието ще участват гости и лектори от водещи компании в България, като то ще бъде изключително бизнес насочено към създаване на бъдещи контакти и партньорства.

  За повече информация за конференцията, вижте тук.

  В програмата е включена и StartUp World Cup Bulgaria, част от световния тур и основен квалификационен кръг на StartUp World Cup 2022. България ще излъчи своя финалист за надпреварата сред десетте най-добри старт-ъп компании в страната именно на 13 юни, в рамките на гала вечерта на конференцията. Той ще отиде в Силициевата долина в САЩ, за да представлява България в конкуренция с финалистите на още 40 страни в борбата за инвестиция от 1 млн. долара.

  Краен срок за участие в надпреварата: 27 май 2022 г.

  За повече информация, вижте тук.

  Digital4 e поредица от събития в шестте най-големи града на страната. Първите две събития за годината – в Русе и Бургас, бяха открити от кметовете на общините и се радваха на висока посещаемост (средно 180 участника във всяко от тях). Скоро предстои и събитие във Варна. Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия е най-голямото събитие в поредицата и се провежда ежегодно в Пловдив, като привлича над 500 участника.

   

  Остава само ден до второто издание на събитието на ИАНМСП и БАН - Наука за бизнес!

  Е-поща Печат

  Forum

  Напомняме, че събитието ще се проведе на 19 май от 9.30 часа в сградата на Иновационен форум "Джон Атанасов", София Тех Парк! (виж на картата.)

  Там ще ви очаква богата презентационна част, експо зона, много възможности за установяване на контакти с бизнеса, академичните среди и публичния сектор!

  Приложено ще откриете програма!

  Поздрави,

  Екип на Наука за бизнес 2022

   

  Наука за бизнес, събитието на БАН и ИАНМСП, се завръща на живо и със специална експо зона

  Е-поща Печат

  На 19 май от 9.30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще бъдат презентирани нови разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес или да оптимизират процес, а специалната експо зона ще покаже редица интересни прототипи

  Малко повече от година след първото издание на събитието на Българската академия на науките (БАН) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) „Наука за бизнес“, което показа редица разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес, се завръща за втори път – този път на живо и със специална експо зона.

  Събитието ще се проведе на 19 май 2022 г. от 9.30 часа в сградата на Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, като в специална презентационна част ще бъдат показани редица технологии и разработки на Академията, които биха могли да бъдат от полза на бизнеса като продукт или процес, а експо зоната ще покаже редица интересни прототипи, сред които системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия, автономен дирижабъл и робот за UV дезинфекция, както и свръхнеомокряеми въглеродни сажди като функционален активатор на човешки сперматозоиди.

  Част от презентациите ще представят успешни примери за проекти между БАН и бизнеса, сред които иновативен дрон с удължено полетно време и височинен обхват и много други, а освен това на място ще има възможност за установяване на контакти между представителите на бизнеса и научните среди и публичния сектор по време на коктейл и нетуръкинг зона.

  Участието в събитието и достъпът до експо зоната са напълно безплатни и достъпни чрез бърза регистрация тук:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzyDpcns9SPzRGFJ32J4JbeJ6C1OVj_xh7NEMzcIf-iy5VQA/viewform

  Събитието се организира с подкрепата на ресорните министерства – Министерство на иновациите и растежа (МИР), Министерство на образованието и науката (МОН), както и Enterprise Europe Network към Единния център за иновации на БАН и Европейска нощ на учените (K-TRIO) .

  Програмата можете да прочетете ТУК.

   

     Българска академия на науките

  Банер

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПРОИНО

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер