• raptorrent.com
 •  
  Начало Новини
  Новини


  Шестнадесети Национален иновационен форум "Икономическа устойчивост чрез иновации"

  Е-поща Печат

  http://www.arcfund.net/imgShow.php?id=17407&art_id=18487 Националният иновационен форум "Икономическа устойчивост чрез иновации" се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, Фондация "Конрад Аденауър" и Единият център за иновации на БАН, в медийно партньорство със списание "Икономика" и икономически портал Economic.bgComputer World БългарияKaldata.bg, списание „Българска наука“, Успелите.бг, Българско национално радио – Радио София и портала на българската индустрия IndustryInfo.bg.

  Националният иновационен форум е ежегодно събитие, под егидата на Президента на Република България, което обединява усилията на всички заинтересовани страни за подобряване на иновационната среда в страната. Форумът е най-представителната национална иновационна платформа за сътрудничество между фирмите и научните среди, български и чуждестранни организации, насочен към стимулиране на националната икономика и повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес чрез внедряване на нови технологии, производство на нови изделия и продукти и коопериране с европейски партньори.

  Събитието ексклузивно представя националния доклад Иновации.бг, който ежегодно изготвя оценка на иновационния потенциал на българската икономика и позицията й в европейски мащаб.

  По време на форума ще бъдат връчени наградите на победителите в 16-то издание на Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2020

  За регистрация за участие във Форума, моля попълнете електронния формуляр ТУК не по-късно от 17:00 часа на 16 декември 2020 г.

  Предварителна програма на Шестнадесетия Национален иновационен форум "Икономическа устойчивост чрез иновации"

  За контакт:
  Фондация „Приложни изследвания и комуникации“
  nif(at)online.bg

   

  Покана за встъпителна пресконференция - "Център за Компетентност - ХИТМОБИЛ"

  Е-поща Печат

  Института по електрохимия и енергийни системи „Акад. Евгени Будевски” - БАН (ИЕЕС), бенефициент по проект „Център за Компетентност ХИТМОБИЛ - Технологии и системи за генериране, съхранение и потребление на чиста енергия“, АДБФП № BG05M2ОP001-1.002-0014, финансиран от ОП „Наука и образование и интелигентен растеж“, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР, има удоволствието да покани всички заинтересовани лица на встъпителна пресконференция за популяризиране на целите, дейностите и очакваните резултати от изпълнението на проекта.

  Събитието ще се състои на 24.11.2020 г. (вторник), от 10:30 ч. в заседателната зала на ИЕЕС-БАН, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 10.

  Адрес за регистрация: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

   

  Финално събитие по проект ИноБридж

  Е-поща Печат
  Webnar Webnar

  „Да се съберем заедно е начало, да останем заедно е прогрес, да работим заедно е успех.“ Думите на Хенри Форд изразяват същината на междурегионалния подход на финалното събитие по проект ИноБридж - Streamlining Public Support for SMEs and Innovations, организирано от Асоциация за развитие на София и проведено на 30 септември 2020. Хибридното събитие събра над 100 участници – повечето от които онлайн, но също така и на място в София – ключови действащи лица от академичната среда, проучващите и технологичните институти, регионалната и местната власт, управляващи органи, бизнес организации, малки и средни предприятия и експерти от 29 града в 14 държави.

  „МСП сектора и иновативните решения, идващи от индустрията са изключително важни за бързото възстановяване на икономиката след КОВИД-19. Също така е важно да се гарантира, че следващата многогодишна финансова рамка ще осигури достъп до достатъчно ресурси за иновации, особено в подкрепа на МСП, за по-нататъшни инвестиции и развитие.“ каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на събитието.

  „МСП сектора и иновативните решения, идващи от индустрията са изключително важни за бързото възстановяване на икономиката след КОВИД-19. Също така е важно да се гарантира, че следващата многогодишна финансова рамка ще осигури достъп до достатъчно ресурси за иновации, особено в подкрепа на МСП, за по-нататъшни инвестиции и развитие.“ каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на събитието.

  Ето бърз преглед на разнообразните теми, които бяха дискутирани: пречки и предизвикателства пред иновациите в европейските региони; добри практики, които могат да бъдат приложени отново; начини за свързване на бизнеса с университетите; как да се запълнят липсващите елементи в предприемаческата екосистема; как да се мобилизират съществуващите умения в региона и да се развият умения за в бъдеще; препоръки за политики.

  Проектът ИноБридж е финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Европа и съфинансиран от ЕФРР на ЕС.

  Всички презентации и снимки от събитието могат да бъдат намерени на: www.innobridge-project.eu

   

  BalkanMed INNOVA- The final conference

  Е-поща Печат

  Webnar

  The final conference on the BalkanMed INNOVA project will be held on September 24th and 25th, starting at 10:00 am, funded by the European Union.

  The conference will be held online, and its goal is to promote the results and benefits of the project as well as contribute to promoting entrepreneurship in the region. The event will feature panelists representatives from partner organisations from North Macedonia, Greece, Albania, Bulgaria and Cyprus, as well as representatives from companies and civil sector from these countries.

  Register for the final conference on the following LINK.

   

  Открита за кандидатстване е Единадесетата сесия за безвъзмездна помощ от Националния иновационен фонд

  Е-поща Печат

  От 17 август до 17 септември може да се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния иновационен фонд, съобщава Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към министъра на икономиката.

  НИФ предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер до 500 000 лв. за проект по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания”. Желаещите подават документи по електронен път с електронен подпис на https://edelivery.egov.bg/.

  Правилата за управление на средствата и информация относно необходимите за кандидатстване документи и протичане на процедурата по кандидатстване може да откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=51148.

     Българска академия на науките

  Банер

  През 2019 г. отбелязваме 150-та годишнина на Българската академия на науките!

  Вижте още...

  Enterprise Europe Network

  Банер

  ПРОИНО

  Банер

  Европейска нощ на учените

  Банер